מאזן נוזלים וקטטר

תפקוד כליות: כאשר ישנו לחץ של 10 ממ"כ זה מאפשר לכליות לתפקד ולהגיע לקצב סינון הפלסמה של 180 ליטר ליממה = 125 מ"ל / דקה. אבל תפוקת השתן היא רק ליטר וחצי.

איבוד נוזלים ביממה:

תפוקת שתן- 1500 סמ"ק ביממה, 1000סמק" נותרים מופרשים דרך נשימה, פעילות מעיים והזעה.

קטטר

בדרך כלל משתמשים בצנתרים שוכנים שוכנים כדי לסייע לאנשים שאינם יכולים להטיל שתן בעצמם. אינדיקציות לשימוש בקטטר כוללות מתן הקלה כאשר קיימת עצירת שתן, ניטור תפוקת שתן אצל אנשים חולים אנושיים, ניהול מתן שתן במהלך הניתוח ומתן טיפול בסוף החיים.

משתמשים בקטטר במצבים הבאים:

על חולים אשר מורדמים או מורדמים לניתוחים או טיפול רפואי אחר, על חולים במצב קומה, על חלק מהמטופלים הבלתי יציבים כדי לבדוק רמת תפקוד של מערכות הגוף למשל, חולים במחלת כליות אשר יש למדוד באופן קבוע ומדויק את תפוקת השתן שלהם. על חולים שהערמונית שלהם מוגדלת עד כדי כך שזרימת השתן מניתוח השלפוחית ​​מנותקת, על חולים עם עצירת שתן חריפה, על חולים שאינם מסוגלים עקב שיתוק או פגיעה גופנית להשתמש במתקני שירותים רגילים או במתן שתן. בעקבות ניתוחי שתן, בעקבות ניתוח הרחם, לפני ואחרי ניתוח קיסרי, לפני ואחרי כריתת רחם, על חולים שעברו פגיעה באברי המין, על חולים אנורקסיים שאינם מסוגלים להשתמש בשירותים סטנדרטיים עקב חולשה גופנית ויש למדוד את תפוקת השתן שלהם כל הזמן, על חולים עם פיברומיאלגיה שאינם יכולים לשלוט בשלפוחית ​​השתן שלהם, על חולים עם לקות ו / או התמוטטות עור קשה

התוויות נגד

הקטטר עצמו יכול להוות מקור לזיהומים ולכן אין להשתמש בקטטר שתן בכניסה למעקב אחר אנשים יציבים המסוגלים להשתין או לנוחיות המטופל או צוות בית החולים. טראומה בשופכה היא התווית המוחלטת היחידה למיקום קטטר שתן. ממצאי בדיקה כמו דם בכתם השופכה, או ערמונית ברכיבה גבוהה מחייבים שתן מדרדרדרוג לפני הכניסה.

בטיחות

צריך להיזהר שאיש לא יתקע בצינור ושאיש לו ימשוך בו, חולים יכולים לשלוף קטטרים בזמן שהבלון עדיין מנופח, מה שמוביל לסיבוכים משמעותיים

החדרת קטטר

החדרת קטטר לנשים

החדרת קטטר לגברים